rasariiit

rasariiit

da

French Air



tinkerbell name Pictures, Images and Photos

duminică, 7 martie 2010

Cauza- efect

Nu ne indragostim de cineva din coincidenta, indragostitul raspunde la o serie de structuri mentale unde implicam persoanele ce ne atrag.Ca sa inveti sa iubesti si sa nu mai suferi trebuie sa intelegi principiile psihice si organice ale acestui sentiment.

In general cand incercam sa intelegem de ce ne indragostim sau de ce ne simtim asa, doar reusim sa unim sufletul cu mintea, pana vom ajunge sa rationalizam sentimentul: iubire.Afirmatiile cele mai uzuale spun ca iubirea nu se intelege, doar se simte, ca nu trebuie sa analizezi, ci sa disfruti, ca nu exista logica in ramanticism. Mai bine spus, inclin sa cred ca iubirea este ca un joc, und fiecaruia ii vine randul sa iubeasca.


Si cand recitesc aceasta ultima afirmatie, incep sa inteleg iubirea ca un sentiment ce se genereaza din nimic si dispare in aceeasi forma, toti ne resemnam sa fim fericiti sau nu, dupa norocul pe care-l avem. Cand intelegem iubirea, ca pe un joc, lasam intr-o parte procesele mentale ce ne fac sa ne indragostim. Aceasta idee magic a sentimentelor devine periculoasa,si este un din cauzele principale ale rautatii iubirii. In general, traim iubirea ca si martiri, fiind victimele propriilor sentimente, disfrutand din plin lucruri atunci cand ies bine si teribil atunci cand nu ies cum ne-am dori.


Ca sa poti tine panza iubirii impotriva vantului si sa poti iubi fara lacrimi, trebuie sa intelegi iubirea, ce inseamna, ce reprezinta, cum se produce, cucum se experimenteaza si cum functioneaza.Trebuie sa tii cont de emotie si motiv, emotia si motivul nu sunt notiuni de infruntat, ci se completeaza daca le amesteci adecvat.